Fiskløysa

Aktuelt om Fiskløysa


Fiskløysa kraftverk i drift!

Fiskløysa kraftverk i drift!

Fiskløysa kraftverk leverte sine første kWh på nettet i går kveld, og nye 18,2 fornybare GWh kan årlig strømme inn til forbrukere i Lierne og videre inn til sentralnettet. Norsk Grønnkraft har gjennomført utbyggingen etter å ha overtatt det fra NTE og Statskog Energi og gjennom omprosjektering gjort prosjektet lønnsomt. Vår samarbeidspartner Spetals Verk sammen med prosjektleder Øystein holdt på med avslagsprøver langt ut i de sene nattetimer i går kveld. Gratulerer og takk for innsatsen til alle involverte!
Oppfylt inntaksmagasin på Fiskløysa

Oppfylt inntaksmagasin på Fiskløysa

Bjekestengselet i inntaket er satt for å kunne fullføre de avsluttende arbeidene ved inntaket. Vannet renner nå over dammen som ligger godt skjult i terrenget. Oppland Elektro har begynt med installasjon i kraftstasjonen.

Transformator og generator montert på Fiskløysa

Transformator og generator montert på Fiskløysa

I bitende kulde ble transformator og generator montert på Fiskløysa. Bolkan Kran stilte med 200 tonns kran som utførte løftene. Ellers gjenstår kun små støpeoperasjoner ved inntaket, dam er ferdig plastret og kun det elektriske arbeidet mangler i kraftstasjonen.

Siste damseksjon støpt!

Siste damseksjon støpt!

Siste del av dammen ble i går støpt på Fiskløysa. Seksjonen ble støpt i en lengde på 18 meter med fiberbetong. Forskalingen rives på mandag, deretter fylles det opp med masser opp- og nedstrøms betongveggen. Det har vært et krevende damprosjekt med fundament på løsmasser, til tider mye vann og lange støpelengder. Alle involverte har gjort en god jobb for å sikre høy kvalitet.

Fiskløysa

Ligger i Lierne kommune, Nord-Trøndelag. Prosjektet er utviklet av NTE Energi AS og Statskog. Ettersom tidligere prosjekteiere ikke har fått lønnsomhet i prosjektet har NGK Utbygging AS overtatt prosjektet og det er nå ferdigbygget. Småkraft AS har nå overtatt og drifter anlegget. Les mer på NVEs nettsider. 

 

Nøkkeldata

Status: Drift
Fallhøyde: 187 m
Turbintype: Pelton
Effekt: 5,1 MW
(tilsvarer 5100 panelovner)
Årlig produksjon: 17,9 GWh
(tilsvarer 895 husstander)
Kontaktperson: Svein Halveg/Øystein Rafoss

 

KONTAKT OSS

E-post: post@ngku.no

Telefon: 24 02 25 05

Postadresse: Kalnesveien 5, 1712 Grålum