Opplandskraft DA (Hafslund E-CO, Eidsiva og Akershus Energi) har i dag signert avtale med Norsk Grønnkraft om en totalentreprise på utbyggingen av Hinøgla kraftverk i Skåbu, Nord-Fron.

– Vi har siden tidlig i høst jobbet med en omprosjektering av kraftverket og er glade for at vi nå har kommet dit hen at Opplandskraft inngår avtale med oss for å realisere kraftverket. Vår opplevelse er at Opplandskraft er fornøyde med de endringene vi har gjennomført i prosjekteringsfasen for å få ned kostnader og derigjennom realisere prosjektet. Vi kommer til å gå i gang med utbyggingen nå i vår og kommer også til å avholde et informasjonsmøte i Skåbu for å orientere alle interesserte før oppstart, sier daglig leder Rune Skjevdal.

Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise med målpris der Norsk Grønnkraft har ansvar for prosjektering, innkjøp, bygging og idriftsettelse (EPCC). Opplandskraft føyer seg dermed inn i rekken av større selskaper som overlater utbyggingen av kraftverk til Norsk Grønnkraft. Fra før har NTE, Siso Energi, Statskog og Hafslund E-CO gjort det samme på totalt 7 prosjekter de siste årene.

I likhet med Norsk Grønnkraft øvrige prosjekter leveres Hinøgla med kvalitetsutstyr på elektromekanisk side fra Spetals Verk på Kongsvinger.