Veiski kraftverk

Aktuelt om Veiski kraftverk


Klart til utsprengning av inntakstomt

På Veiski er nå entreprenørene tilbake fra ferie og jobber for fullt fremover. Inntaket sprenges ut denne uka og avløpet til kraftstasjonen er ferdig utgravd. I tillegg er de 8,6 km med trekkerør til kabel ferdig lagt!

Brobyggerne på Veiski

Anleggsarbeidet er godt i gang på Veiski. De to siste ukene har det i værhardt fjellandskap blitt laget vei, bygget bru og lagt trekkerør til kabel. Brødrene Haddeland har laget 600 m ny vei inn til kraftstasjonen samt lagt anleggsrør over Veiskielva, det skal støpes et betongdekke over rørene førstkommende mandag (02.07.18). Dermed er det i løpet av neste uke mulig å komme helt frem til  kraftstasjonstomta. Brødrene Haddeland har med seg Lindefjell Maskin til å grave kabelgrøft og legge trekkerør. Det er blitt lagt omtrent 3 km av 8 km med trekkerør på to uker! Fremdriften er rett og slett imponerende av begge entreprenører. Fremover skal kraftstasjontomta graves ut og påhugg til TBM skal avdekkes.

 

Veiski – nytt kraftverk i krevende omgivelser

Etter at OED etter 20 måneders behandlingstid i januar kom fram til at vår anke på NVEs avslag om økning av slukeevne måtte tas til følge, har det vært høyt tempo i forberedelsene til prosjektet.

Prosjektet ligger høyt til fjells inn mot svenskegrensen i Sørfold kommune rett nord for Fauske. Det er fortsatt en del snø igjen i området, og i forrige uke brøytet vi opp veien inn til området. Vi starter utbyggingen nå, og gjør det vi klarer i inneværende år før snøen og vinteren igjen gjør det umulig å drive anleggsvirksomhet. Neste år ferdigstiller vi prosjektet – inklusive en tunnel boret med vår nye tunnelboremaskin! Det blir vanvittig kult!

Veiski skal produsere rundt 22 GWh årlig når det er ferdig, hvilket tilsvarer forbruket til om lag 1100 husstander. Prosjektet føyer seg inn i rekken av prosjekter som NGK Utbygging har overtatt fra andre kraftverkseiere og -utbyggere rundt omkring i landet. Også dette prosjektet blir realisert til en vesentlig lavere kostnad enn budsjettet til tidligere eier.

Veiski kraftverk

Veiski er et kraftverk oppstrøms et magasin til Siso kraftverk i Sørfold kommune. Siso energi AS har stått for prosjektutviklingen.
NGK Utbygging AS arbeider med å realisere prosjektet nå. Les mer på NVEs nettsider.

 

Nøkkeldata

Status: Fått konsesjon
Fallhøyde: 120 m
Turbintype: Francis
Effekt: 4,9 MW
(tilsvarer 4900 panelovner)
Årlig produksjon: 21 GWh
(tilsvarer 1050 husstander)
Kontaktperson: Rune Skjevdal

 

KONTAKT OSS

E-post: post@ngku.no

Telefon: 24 02 25 05

 

Besøksadresse: Sandakerveien 138, 0484 Oslo
Postadresse: Postboks 4270 Nydalen, 0401 Oslo