Salvasskardelva kraftverk

Aktuelt om Salvasskardelva kraftverk


Bygging av bru på Salvasskardelva

Fjellbygg AS er kommet godt i gang med forskaling av fundamentene til brua over til kraftstasjonen. Armeringen er prefabrikert og løftes på plass i morgen. Det er da klart for støping i løpet av morgendagen.

Brua blir totalt 30 m lang med fire spenn på 7,5 m. Selve brudekket er huldekker i betong med et 10 cm påstøp. Hulldekkene leveres i uke 45.

Informasjonsmøte i Bardu

Norsk Grønnkraft arrangerer åpent informasjonsmøte på Bardu hotell søndag 30. september kl 18:00 angående utbyggingen av Salvasskardelva kraftverk. Alle er hjertelig velkommen!

Inntak på Salvasskard klart til utsprengning

Inntaket på Salvasskardelva er avdekt til fjell, dermed er det klart til boring og sprenging. I damanslaget på andre siden er det også avdekt til fjell. Dammen blir omtrent 1,5 – 2 m høy.

Ved kraftstasjonen er ONOS godt i gang med å lage til riggplassen for TBM.

Utforming av riggområde til TBM

Salvasskardelva kraftverk er det første prosjektet der TBMen vår skal bore tunnel. Da er det godt å ha med ekspertise i form av NGK Borings egen Tobias Andersson. Under befaring på anlegget ble det diskutert hvordan riggområdet burde utformes med plass for transportbånd, verksted og diverse konteinere med utstyr. TBMen ankommer Salvasskard i februar 2019, men riggområdet gjøres klart inneværende år. Selve riggområdet blir omtrent 85 m langt og 10 m bredt! Innslaget blir omtrent 6 m under fjellhyllen i bildet.

Salvasskardelva kraftverk

Prosjektet ligger i Bardu kommune, Troms fylke. Kraftstasjon blir liggende med utløp i Altevatnet som er reguleringsmagasin for flere kraftverk. Les mer om prosjektet på NVEs nettsider. 

Nøkkeldata

Status: Fått konsesjon
Fallhøyde: 268 m
Turbintype: Pelton
Effekt: 8,9 MW
(tilsvarer 8900 panelovner)
Årlig produksjon: 22,3 GWh
(tilsvarer 1115 husstander)
Kontaktperson: Rune Skjevdal

 

KONTAKT OSS

E-post: post@ngku.no

Telefon: 24 02 25 05

 

Besøksadresse: Sandakerveien 138, 0484 Oslo
Postadresse: Postboks 4270 Nydalen, 0401 Oslo