Salvasskardelva kraftverk

Aktuelt om Salvasskardelva kraftverk


Ferdig bru på Salvasskardelva

De siste ukene har det blitt jobbet iherdig for å bli ferdig med brua på Salvasskardelva. Brua er totalt 30 m lang og er dimensjonert for mobilkran og fullastet dumper. Selve brudekket er hulldekker HD 265 med et påstøp på toppen for å fordele kreftene og ta mye av lastene. Som permanent sikring på brua vil det bli satt opp et lett autovern med håndlist. Nå rives forskalingen og det fylles inntil landkarene så er brua klar til bruk.

Fremover vil det bli arbeid på plate for transportbånd og kraftstasjon.

Bygging av bru på Salvasskardelva

Fjellbygg AS er kommet godt i gang med forskaling av fundamentene til brua over til kraftstasjonen. Armeringen er prefabrikert og løftes på plass i morgen. Det er da klart for støping i løpet av morgendagen.

Brua blir totalt 30 m lang med fire spenn på 7,5 m. Selve brudekket er huldekker i betong med et 10 cm påstøp. Hulldekkene leveres i uke 45.

Informasjonsmøte i Bardu

Norsk Grønnkraft arrangerer åpent informasjonsmøte på Bardu hotell søndag 30. september kl 18:00 angående utbyggingen av Salvasskardelva kraftverk. Alle er hjertelig velkommen!

Inntak på Salvasskard klart til utsprengning

Inntaket på Salvasskardelva er avdekt til fjell, dermed er det klart til boring og sprenging. I damanslaget på andre siden er det også avdekt til fjell. Dammen blir omtrent 1,5 – 2 m høy.

Ved kraftstasjonen er ONOS godt i gang med å lage til riggplassen for TBM.

Salvasskardelva kraftverk

Prosjektet ligger i Bardu kommune, Troms fylke. Kraftstasjon blir liggende med utløp i Altevatnet som er reguleringsmagasin for flere kraftverk. Les mer om prosjektet på NVEs nettsider. 

Nøkkeldata

Status: Under bygging
Fallhøyde: 142 m
Turbintype: Francis
Effekt: 8,9 MW
(tilsvarer 8900 panelovner)
Årlig produksjon: 22,3 GWh
(tilsvarer 1115 husstander)
Kontaktperson: Rune Skjevdal

 

KONTAKT OSS

E-post: post@ngku.no

Telefon: 24 02 25 05

 

Besøksadresse: Sandakerveien 138, 0484 Oslo
Postadresse: Postboks 4270 Nydalen, 0401 Oslo