Fiskløysa

Aktuelt om Fiskløysa


Oppfylt inntaksmagasin på Fiskløysa

Bjekestengselet i inntaket er satt for å kunne fullføre de avsluttende arbeidene ved inntaket. Vannet renner nå over dammen som ligger godt skjult i terrenget. Oppland Elektro har begynt med installasjon i kraftstasjonen.

Transformator og generator montert på Fiskløysa

I bitende kulde ble transformator og generator montert på Fiskløysa. Bolkan Kran stilte med 200 tonns kran som utførte løftene. Ellers gjenstår kun små støpeoperasjoner ved inntaket, dam er ferdig plastret og kun det elektriske arbeidet mangler i kraftstasjonen.

Siste damseksjon støpt!

Siste del av dammen ble i går støpt på Fiskløysa. Seksjonen ble støpt i en lengde på 18 meter med fiberbetong. Forskalingen rives på mandag, deretter fylles det opp med masser opp- og nedstrøms betongveggen. Det har vært et krevende damprosjekt med fundament på løsmasser, til tider mye vann og lange støpelengder. Alle involverte har gjort en god jobb for å sikre høy kvalitet.

Tett kraftstasjonsbygg på Fiskløysa

Vinteren har satt inn for fullt på Fiskløysa og da er det greit med tett bygg å jobbe i. Ved kraftstasjonen gjenstår det kun montering av vinduer og dører før bygget er helt tett. På dammen gjenstår plastring av først del av dammen. Deretter legges fangdammen om og elva føres gjennom inntaket slik at andre del av dammen kan bygges på en forsvarlig måte.

Fiskløysa

Ligger i Lierne kommune, Nord-Trøndelag. Prosjektet er utviklet av NTE Energi AS og Statskog. Ettersom tidligere prosjekteiere ikke har fått lønnsomhet i prosjektet har NGK Utbygging AS overtatt prosjektet og skal bygge det i 2017/2018. Les mer på NVEs nettsider. 

 

Nøkkeldata

Status: Bygging
Fallhøyde: 187 m
Turbintype: Pelton
Effekt: 5,1 MW
(tilsvarer 5100 panelovner)
Årlig produksjon: 17,9 GWh
(tilsvarer 895 husstander)
Kontaktperson: Svein Halveg/Øystein Rafoss

 

KONTAKT OSS

E-post: post@ngku.no

Telefon: 24 02 25 05

 

Besøksadresse: Sandakerveien 138, 0484 Oslo
Postadresse: Postboks 4270 Nydalen, 0401 Oslo